ZNANOST I UMJETNOST DOŽIVLJAJA HRANE
- Izdavač: JASENSKI I TURK
- Pisac: Daniela Angelina Jelinčić
- ISBN: 9789533810119
- Mjesto izdanja: Zagreb
- Pismo: Latinica
- Povez: Broš
31.50 €
35.00 €
-10%
Uštedjeli ste
3.5 €
Samo 3 primjerka na stanju!
- Sigurna kupovina
- Brza isporuka
- Besplatna dostava (preko 30€)
- povrat
Knjiga Nauka i umetnost doživljaja hrane je naučno-popularno delo, a njen cilj je da objasni principe stvaranja doživljaja korišc´enjem svih čula. Zasniva se na tehnikama ekonomije iskustva kao savremenom pristupu izgradnji publike u gastronomiji, kulturi i turizmu i postizanju psihološkog zadovoljstva potrošača kroz primenljiva znanja. Kroz pet glavnih poglavlja objašnjava osnovne principe stvaranja iskustva, dajuc´i na taj način naučnu osnovu za dalju razradu teme; opisuje svih pet čula i njihovo funkcionisanje kroz vezu sa mozgom; daje konkretna uputstva za stvaranje doživljaja kroz pojedinačne senzacije, odnosno preko višečulnih nadražaja; objašnjava snažnu vezu između hrane i identiteta kroz brendiranje, gastrodiplomatiju i turizam; i posmatra temu hrane u raznim umjetnostima, odnosno hranu kao umjetničko djelo.
Nema komentara